Termeni si Conditii


Termeni si Conditii Generale de Vanzare

Site-ul www.casutanaturii.ro este proprietatea SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL, inregistrata in Iasi, cu sediul in Sos. Pacurari, nr. 158, bl. 591, sc. B, parter, Registrul Comertului J22/534/2016, CUI 35734310, numit in continuare SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita "Termeni si conditii". Orice accesare a acestui site va fi interpretata ca o acceptare neconditionata a termenilor si conditiilor de mai jos.

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.casutanaturii.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legatura web catre SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.

1. Dreptul de autor a SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL asupra informatiilor publicate pe site

Intregul continut al site-ului www.casutanaturii.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea SC CASUTA NATURII SRL-D si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului www.casutanaturii.ro numai in limitele mentionate in prezentul document.


2. Produsele si serviciile oferite de SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL pe site-ul www.casutanaturii.ro, politica de preturi

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.

Produsele comercializate prin intermediul www.casutanaturii.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de documentele fiscale, conform legislatiei in vigoare. Pentru persoanele fizice, nu se emite factura fiscala, decat la cererea expresa. Documentul fiscal de plata este chitanta ramburs de la curier, chitanta care este emisa pe numele dvs. si pe care se specifica plata pentru firma noastra, SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL.

Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a importatorului.

Preturile prezentate nu includ costurile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu ofera nici o garantie, in mod expres si nici implicit, in ceea ce priveste functionarea site-ului, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

Continutul www.casutanaturii.ro (texte, descrieri ale produselor, ingrediente, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare cu reprezentantii societatilor producatoare sau importatoare a produselor in tara noastra.

Din acest motiv, SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si ingredientele produselor afisate in site-ul www.casutanaturii.ro, acestea fiind puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci sau de catre importatorii agreati de acestia.

Avizele si certificatele produselor se tin de catre fiecare producator sau importator in parte, www.casutanaturii.ro nefiind responsabila pentru chestiuni ce tin de avizare, calitate sau proprietati. Pentru probleme legate de certificari va putem pune la dispozitie datele de contact ale producatorului sau importatorului.

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice descrierile si ingredientele produselor fara o notificare prealabila.

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu pune in vanzare produse alimentare la care termenul de valabilitate a expirat sau produse alimentare cu ambalajul deteriorat.
De asemenea gramajul si dimensiunile pot avea o mica variatie fata de descrierea de pe ambalaj sau de pe site, variatie care se afla in limitele de toleranta acceptata de lege. Exactitatea acestor caracteristici ale produselor cade in sarcina producatorului care a afisat pe ambalaj respectivele informatii.

3. Plata produselor

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate de pe site-ul www.casutanaturii.ro conform acestor "Termeni si Conditii" se poate efectua in avans sau la livrarea produselor.

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans in contul RO48BTRLRONCRT0339602001, deschis la Banca Transilvania. Plata in avans se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata, sau prin credit card; dovada platii trebuie trimisa catre SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL la adresa de e-mail contact@casutanaturii.ro sau prin posta. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL.

4. Livrarea produselor

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.
Livrarea produselor se va face fie prin prin reprezentanul CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL sau curierat rapid/posta romana - serviciu externalizat deci independent de SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL.

Livrarea produselor se va face oriunde in tara. Livrarea produselor va fi gratuita pentru comenzile din afara localitatii Iasi care depasesc valoarea de 250 RON si care se afla in aria de acoperire a firmei de curierat prin care se realizeaza livrarea. Pentru localitatile care nu se afla in aria de acoperire a firmei de curierat se taxeaza cu 1 RON/km suplimentar. Pentru comenzile sub valoarea de 250 RON, clientul va suporta transportul produselor, avand posibilitatea sa aleaga firma prin care se va realiza livrarea.

Pentru orice comanda a carei valoare este sub 50 de lei, clientul va trebui sa achite in avans contravaloarea produselor si a transportului in contul bancar deschis pentru SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL, la Banca Transilvania: RO48BTRLRONCRT0339602001.

Clientul poate alege daca plata transportului o va suporta separat sau se va include in factura emisa.

Livrarea produselor va fi gratuita si pentru comenzile depuse din localitatea Iasi a caror valoare depaseste 100 RON. In cazul unei comenzi sub valoarea de 100 RON, clientul va achita o taxa de livrare in valoare de 10 RON. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat si aceasta este facuta in momentul semnarii documentelor fiscale legale ce insotesc coletul. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsele care sunt conform cu comanda si cu nevoile acestuia.            

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL se obliga conform legii,ca in termenul de 30 de zile de la data transmiterii comenzii de catre client, sa isi indeplineasca obligatiile contractuale.

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL de la acest client.

5. Promotii si concursuri

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL stabileste regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului www.casutanaturii.ro. De aceste promotii beneficiaza doar comenzile care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp specificata in regulament si in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Nu garantam disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o putem intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

6. Dreptul de returnare a produselor cumparate la receptia coletului

Site-ul www.casutanaturii.ro comercializeaza produse BIO alimentare, produse cosmetice BIO, produse BIO pentru ingrijirea casei, precum si produse alimentare naturale si produse nealimentare.            

Dreptul de a renunţa la contract şi returnarea produselor alimentare:

Conform legislatiei in vigoare (ord. 130/2000 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta - art 12, pct a) si Directivei 97/7/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20.05.1997 privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta - art 3, pct (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la resedinta acestuia sau la locul sau de munca prin distribuitori stabili nu pot fi denuntate unilateral. O data produsele primite acestea nu mai pot fi returnate.

Dreptul de a renunta la contract si returnarea produselor, altele decat cele alimentare:

Cu privire la dreptul de a renunta la contract si la returnarea produselor a cumparatorului , acesta beneficiaza de prevederile Art 4, pct. B din OG 130/2000: “Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului“. In termen de 10 zile de la livrarea produselor, Cumparatorul trebuie sa-l informeze pe Vanzator ca doreste sa renunte la contractul de achizitie. Aceasta notificare trebuie facuta in scris si trebuie trimisa la adresa de e-mail retur@casutanaturii.ro sau pe baza formularului de retur. Cumparatorul este obligat sa returneze bunurile la SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL in termen de 3 de zile de la notificarea scrisa si trebuie sa acopere si costurile returnarii. Bunurile trebuie returnate nefolosite, fara defectiuni, in ambalajul original. Copia facturii trebuie si ea atasata. Costurile returnarii sunt acoperite de Cumparator. SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRLi va returna valoarea produselor in maxim 30 de zile de la primirea produselor.

Produsele cumparate de pe site-ul www.casutanaturii.ro pot fi refuzate la efectuarea receptiei coletului doar daca acestea nu corespund calitativ si cantitativ cu comanda initiata de client. Dupa efectuarea receptiei la primirea coletului produsele nu mai pot fi returnate. In plus, din motive de siguranta alimentara si igiena SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu accepta returnarea produselor alimentare.

7. Comentariile utilizatorilor pe site-ul www.casutanaturii.ro

Utilizatorii care acceseaza site-ul www.casutanaturii.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.             

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumparare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL si partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.             

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare

Site-ul www.casutanaturii.ro este gazduit de serverele unei terte firme. SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari sau actualizari ale scripturilor programate. SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.casutanaturii.ro. SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.casutanaturii.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

9. Abonarea si dezabonarea la newsletter

Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului www.casutanaturii.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.             

Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea urmatoare. SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.            

Abonatii newsletter-ului SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.             

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

10. Politica de confidentialitate

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@casutanaturii.ro, sau prin posta la adresa: SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL, Sos. Pacurari, nr. 158, bl. 591, Sc. B, Parter, Loc. Iasi.

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.           

Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL sunt transmise pe cale electronica, SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu poate fi facut raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.            

Informatiile furnizate catre SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.          

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.           

Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):
a. dreptul de a cere SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit;
b. dreptul de a cere SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
c. dreptul de a cere SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;
d. dreptul de a cere SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.           

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa adresa contact@casutanaturii.ro sau prin posta, la adresa SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL, Sos. Pacurari, nr. 158, bl. 591, Sc. B, Parter, Loc. Iasi. Casuta Naturii foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.           

SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL nu poate fi facut raspunzator in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de Casuta Naturii in scopul precizat in prezentul document.

Orice accesare a bazei de date cu informatii personale a utilizatorilor SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL , inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Fisierele de acces vor face posibila identificarea de catre SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.casutanaturii.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.casutanaturii.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

11. Dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe Casuta Naturii si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, din localitatea in care SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL isi are sediul. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului www.casutanaturii.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.         

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL fata de orice client este valoarea sumei incasate de SC CASUTA NATURII-ECO LOGIC SRL de la acest client.

Va multumim pentru increderea acordata,
Echipa din Casuta Naturii